Scroll To Top

Arvika avlider

Dette meldes på festivalens hjemmeside i kveld. Arvikafestivalen var nær ved å gå konkurs før jul, men ble reddet i siste øyeblikk. Imidlertid ble årets program en heller tynn affære, med Röyksopp, Aphex Twin og The Sounds blant få høydepunkter på en plakat som ellers var fylt opp med stort sett halvkjente og ukjente svenske band. Dermed sviktet billettsalget og ledelsen valgte å kaste kortene – bare et par uker før årets festivalstart.

Det er usikkert om de som har kjøpt festivalpass og -billetter vil få penger tilbake – det vil ifølge den avtroppende ledelsen være opp til bobestyrer. Imidlertid trår danske Roskilde solidarisk til og lar festivalgjengere som har kjøpt tredagerspass til Arvika slippe inn gratis.

Arvikafestivalen ble arrangert for første gang i Värmland i 1992, og var et populært festivalmål også for nordmenn. Festivalen har hatt besøk av storheter som Depeche Mode, New Order, Kraftwerk, The Cure, Motörhead og Primal Scream. Så sent som i 2009 solgte Arvikafestivalen 22 500 billetter.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer