Fra oppgjør til Dubstep Jihad

Fra oppgjør til Dubstep Jihad

«Det første vi fikk høre til den balkantrønderske rapperen Adi Pasha, var hans debutmixtape Oppgjøret, som kom ut på tampen av året i fjor via det uavhengige plateselskapet Gatesyndikatet. Nå forbereder han debutalbumet sitt; Babylon Fra Innsiden, som har en planlagt release til høsten/vinteren i år en gang.

Rappere som holder til i Trøndelag er kanskje ikke de som er mest kjent her til lands for å eksperimentere med forskjellige stiler og sjangere. Men allikevel etter en periode med mye intern kødding innad i Gatesyndikatets kretser om å gjøre noe grime, dubstep og dancehall, fant Adi Pasha ut at han ville like gjerne prøve ut noe helt nytt. Så for å forkorte ned ventetiden til debutalbumet hans; Babylon Fra Innsiden, velger han nå å gi ut mixtapen Dubstep Jihad til gratis nedlasting.

Det siste året har norske hiphopere hoppet på den britiske grime-bølgen, men sålangt er det ikke mange som har prøvd seg på dubstep sjangeren. Dubstep oppsto opprinnelig sent på 90-tallet i Sør-London, som en mørkere og mer eksperimentell variant av elektronisk dansemusikk, som drum’n bass og 2-step garage. De siste årene har dubstep tatt kraftig av i Europa, og også her til lands. Trønderske artister som Mindflow og AutoLaser er regnet som noen av toppaktører innenfor denne elektroniske sjangeren. For å ta den trønderske dubstep arven et steg videre, har Adi Pasha nå valgt å rappe over dubstep-beats.

Det som startet som en intern spøk utviklet seg til blodig alvor etter en fuktig kveld på byen. Adi Pasha tok med seg de rette ingrediensene til en innspillingsnatt i studioet til Killaman, der de fant frem Downlinks Ignition EP og valgte like gjerne å spytte Oppgjøret-dubplates over den – Dubstep Jihad var dermed et faktum.
I løpet av 7 timer var alle låtene spilt inn, mikset, coveret ble designet av Arise2, og skiva ble trykket opp.

Resultatet kan du nå laste ned her.

De som vil ha gratis hardcopies av Dubstep Jihad, kan bestille det ved å ta kontakt med Gatesyndikatet via følgende e-post: gatesyndikatet@gmail.com. På denne måten er det også fortsatt mulig å bestille hardcopies av Oppgjøret-mixtapen. En EP-versjon av utgivelsen er mulig å laste ned gratis via http://gatesyndikatet.antiblog.com.

Her er link til streaming av settet på nett via Soundcloud

Panoramas mann anbefaler forøvrig å sjekke ut den trønderske rappelegenden Bad Spit sitt absolutt glitrende Arkana fra tidligere i år (også utgitt av Gatesyndikatet), som bl.a. fikk terningkast 6 i både Adressa og Natt & Dag. Dette kan lyttes til og kjøpes lyttes til og kjøpes her.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.