Pingvinenes svanesang

Pingvinenes svanesang

Verdens største konsert skal bli en urfremføring med et publikum på 5 millioner – pingviner.

Initiativtakerne understreker selv at dette ikke en spøk, men derimot en symbolsk handling der formålet er å bistå med informasjon i kampen mot global oppvarming. Anledningen er 100 års jubileet for Roald Amundsens ekspedisjon til Sydpolen.

Marius Rypdal har komponert melodien og hans mor, Inger Lise Rypdal, synger med – og alle som vil får muligheten til å bidra med sin stemme.

Over hele landet vil det foregå en stafett, hvor alle og enhver blir utfordret til å legge til sin røst, og samtlige stemmer vil bli inkludert i musikkstykket som vil bli urfremført foran verdens største publikum – 5 millioner pingviner er invitert.

Markeres på Amundsens vis
Det er i år 100 år siden Roald Amundsen ledet en ekspedisjon gjennom pingvinenes rike for å bli den første til å nå Sydpolen. Siden den gang har forholdene endret seg dramatisk; ikke minst for pingvinene.

I forbindelse med jubileet vil Jørgen Amundsen returnere til pingvinens hjemland i sine aners ånd. Denne gang for å rette fokus mot de kommende 100-års utfordringer – kampen for miljøet.

Selve 100-årsjubileet, som er den 14. desember, markeres på Amundsens vis ved å klatre til topps på en tidligere ubesteget fjelltopp, etterfulgt av den unike konserten to dager senere. Konserten blir direktesendt fra Antarktis.

For mer informasjon, se spiritofamundsen.com. Følg også Return to the penguin kingdom på
facebook.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.