Musikkutstyr til 12 millioner

Musikkutstyr til 12 millioner

Foto: Arve Bjerkåsholmen. Kvelertak inviterer ungdommene opp på scenen på Stovner Rockefabrikk.

– Teknisk utstyr er et grunnleggende behov for å kunne øve og fremføre rytmisk musikk, derfor er det en stor glede å kunne gi 99 av spillestedene, konsertarrangørene og øvingsfellesskapene i denne søknadsrunden tilskudd til utstyret de har behov for, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Edwards, i en pressemelding.

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet. Tildelingene deles inn i tre hovedkategorier; teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr, 140 musikkbinger fordelt på alle landets fylker har fått støtte og MOU har dessuten gitt tilskudd til bygging og utbedring av øvingslokaler.

Foran den andre og siste tildelingsrunden i 2012 kom det inn 173 søknader på i alt 35 millioner kroner. Av disse fikk 99 søknader til sammen 11,9 millioner kroner. Aldri før har så mange fått innvilget sine søknader, ifølge MOU.

Slik ble årets tildeling:
* 3 søknader om akustiske tiltak fikk totalt 227.000 kroner.
* 4 søknader om musikkbinger fikk totalt 1 million.
* 34 søknader om fremføringsutstyr mottok total 9,3 millioner.
* 58 søknader om øvingsutstyr til øvingsanlegg og øvingsfellesskap fikk totalt 1.3 millioner.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.