Har gjenkjent 10 milliarder låter

Har gjenkjent 10 milliarder låter

De brukte 10 år på å nå sin første milliard – og deretter bare ett år på å nå 10. Shazam begynte livet lenge før dagens moderne smarttelefoner så dagens lys. De første årene måtte brukerne slå et nummer for å få identifisert en låt.

I dag ligger applikasjonen på 100 millioner identifikasjoner i uken, og har 350 millioner brukere i 200 land. Ifølge Shazam bidrar tjenesten til at det selges musikk digitalt for 1,8 milliarder kroner årlig, rundt 10 prosent av musikkbransjens totale digitale salg per år.

Hvilken låt som ble nummer 10 milliarder? Lady Gagas Applause, som ble identifisert av en bruker i New Jersey.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.