Politiet bruker seks millioner på musikk

The Performing Right Society (PRS) er Storbritannias motstykke til Tono, og krever inn avgifter for bruk av musikk. Pengene tilfaller komponister og rettighetsholdere. I Norge krever Tono penger for musikk som spilles på alt fra restauranter, kaféer, hoteller, butikker, radio og tv, til konserter, skip, idrettsstevner, fester, dansetilstelninger, show, revyer og gudstjenester(!).

Imidlertid går PRS enda litt lenger, og krever også penger av arbeidsgivere for at ansatte skal få lov til å høre på radio på arbeidsplassen. Slik blir det penger av. Ifølge BBC måtte politiet i England og Wales betale over seks millioner kroner i “Tono-avgift” i fjor.

Politiet slipper å betale avgift for musikk dersom hodetelefoner brukes. Avgiftsfritt er det også om det er helt nødvendig å lytte til musikk i etterforskningsøyemed.

Så er det kanskje ikke så rart at det lokale politiet i Devon og Somerset forbyr sine ansatte å spille musikk på jobb.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.