Yob er tilbake .. snart!

Yob, Oregons egne tungvektere i doom metal, er snart ute med oppfølgeren til sitt studioalbum Atma. Siden de ga ut sitt forrige album har de bl.a. relansert sitt album Catharsis (remastret og med nytt omslag), gitt ut et konsertalbum med opptak av en av bandets konserter på Roadburnfestivalen i 2012 og i tillegg deltatt i andre prosjekter (bl.a. Lumbar og Norska(!)).

Det nye albumet skal få tittelen Clearing The Path To Ascend og ble spilt inn i studioet Gung Ho i Eugene med bandets kollaboratør Billy Barnett som har arbeidet med mastering på flere av deres utgivelser. Brad Boatright – med erfaring fra bl.a. Sleep, Beastmilk og Nails – har dermed overtatt arbeidet med masterring.

Grunnlegger av bandet, gitarist/vokalist Mike Scheidt, meddeler: «Writing this album felt like being plugged into a main. Emotionally, it’s our heaviest. But it also has some real beauty and light. We dug the deepest we ever have to get to the heart of these tunes».

Bandet vil denne gangen utgi sitt album på Neurot Recordings denne høsten. I mellomtiden kan du kose deg med denne lille smakebiten:

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.