Guided By Voices får eget øl

Guided By Voices får eget øl

Har verdens beste band fått verdens beste øl? Det prisvinnende mikrobryggeriet Dogfish Head har brygget et eget Guided By Voices-øl. Det holder 10 prosent og har fått navnet Beer Thousand.

Bob Pollard og resten av GVB-gjengen er kjent for sine svært fuktige konserter. På Øyafestivalen for noen år siden var det bare så vidt flere av bandmedlemmene klarte å stå oppreist og spille instrumentene sine. Dermed var det kanskje bare et tidsspørsmål før Guided By Voices skulle få sitt eget øl.

I anledning 20-årsjubileet for GBV-albumet Bee Thousand slippes Beer Thousand denne høsten. Dogfish Head, som regnes blant verdens fremste mikrobryggerier, har brygget en Imperial Lager som holder hele 10 prosent. Ikke først og fremst et konsertøl, altså. Bryggeriet har brukt 10 maltsorter og 10 humlevarianter i Beer Thousand.

Tidligere har Dogfish Head også brygget et øl sammen med gjenlevende medlemmer av Grateful Dead: En pale ale oppkalt etter albumet American Beauty fra 1970.

Vi i Panorama gleder oss til også norske artister og bryggerier finner sammen.

Her er noen samarbeidsforslag fra oss:

Haandbryggeriet og Herodes Falsk
Drammenseren Herodes Falsk er et naturlig valg for det velkjente mikrobryggeriet fra elvebyen. Fylla Har Skylda kan kanskje inspirere bryggeriet til å lage en skikkelig reparasjonsbayer? Allerede neste år er det 25-årsjubileum for plata til Falsk og Mathisen, så her er det bare å henge i over meskekaret.

7 Fjell Bryggeri og Pogo Pops
Bergens nye stolthet på ølfronten heter 7 Fjell Bryggeri. Vi foreslår å brygge en pils som virkelig setter triste Hansa i skyggen – fritt oppkalt etter Pogo Pops debut fra 1992: Pils Trip.

Austmann Bryggeri og Motorpsycho
Disse to trønderinstitusjonene bør absolutt finne sammen. Hva med 7 Soothing Songs For Gruit, et urteøl som både hyller Motorpsychos andrealbum og gjenoppliver tidligere tiders bryggetradisjoner i Trøndelag?

Nøgne Ø og Satyricon
OK, så vi kommer ikke på noen band eller artister fra Grimstad sånn i farten. Så da må vi tenke litt utenfor boksen. Nøgne Ø kaller seg “Det kompromissløse bryggeri”, og hvem er mer kompromissløse enn svartmetallerne i Satyricon? Nå har Sigurd Wongraven riktignok allerede markert seg som vinlegger, men vin rocker som kjent ikke. Vi foreslår en meget dunkel swartzbier ved navn The Ale of Nero.

Lervig Aktiebryggeri og The September When
Da “Big Beer” (les: Ringnes) kjøpte opp Tou og deretter ødela Stavangers lokale ølproduksjon, startet en gjeng lokalpatrioter Lervig Aktiebryggeri på pur f… Nå finner du Lucky Jack og andre stavangerøl i alle noenlunde velassorterte dagligvarebutikker. Dersom Lervig skulle samarbeide med Stavangers store sønner, The September When, kan kanskje resultatet bli en One Eye IPA?

Hvilket musikalsk øl skulle du gjerne drukket? Send oss en e-post – panorama at panorama dått no!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.