Den harde lyden av Oslo: fjerde kvartal ’14!

Den harde lyden av Oslo: fjerde kvartal ’14!

Tidligere i høst la vi ut en liste over de harde konsertene i Oslogryta for å gi dere rockere en oversikt over hva som skjedde på byens scener. Men, vi har funnet ut at det ikke var særlig rettferdig – verken for dere eller bandene som spiller i byen. Før vi visste ordet av det hadde det nemlig dukket opp en rekke konserter vi ikke hadde fått med. Dermed gjør vi heller noe nytt – vi ser tre måneder frem i tid og snuser opp det mest interessante vi føler skjer på byens scener av hard lyd. Forhåpentligvis er dette starten på en ny spalte.

Bonanza på Youngstorget!

Først ut er en festival som spontant dukket opp på byens konsertmeny; byens beste, lille utested feirer 5 år og slår jaggu til med en egen festival med en line-up som ikke står tilbake for det meste. Dermed skal det festes tre dager til ende med noe av det beste man har av rock og beslekta lyd her i landet.

Den første kvelden – i dag! – får man bl.a. konserter med flere av landets mest interessante singer songwriters som Torgeir Waldemar, Janne Hea og Lars Håvard Haugen. Men, jeg hadde nok vært mest interessert i å se smått nydelige The Devil & The Almighty Blues, El Cueros gjennomkjøring av sitt debutalbum og sjefsgubbe Michael Krohns akustiske sett. Fredagskvelden tar til vingene med bl.a grovstemte rockere som Anton Ruud I Terapi samt rootslyden av Vidar Vang og Jim Stärk. Det er først på lørdagen asfaltlyden skal rulle over torgplassen; da kommer de store kanonene Oslo Ess og Kvelertak, men med seg har de bl.a. like flotte The Dogs, OnklP‘s fjerne slektninger, svenske Västerbron og The Good The Bad & The Zugly.

I tillegg får man førsteklasses fårikål og godt øl, så her er det nesten oppmøteplikt for å feire lyden av Oslo og ei feiende flott skjenkestue. Gratulerer med jubileet, Bonanza!

Her finner du mer info om festivalen: Bonanza!!

Svartmalt oktober!

Vi har skrevet litt om denne festivalen Svart Oktober tidligere, men følte det var på plass med en oppdatering nå som vi tar en titt på det som skjer i byen disse stadig mørkere høstkveldene i september og oktober. Den lille festivalen på Blitz følger i fotsporene til Høstsabbat som for kort tid siden var en dundrende suksess på Betongs vestkant. Svart Oktober er hakket mørkere og mer skrudd, men har en helsikes programliste for de av oss som liker hard musikk. På kan jeg særlig anbefale britiske Pombagira, våre egne Noxagt og svenske Moloken. Tung lyd, indeed.

Men, lørdagen er ikke dårligere – her følger festivalen opp med to fantastiske svenske band av monumental tyngde. Walk Through Fire og Agrimonia er på hver sin måte alfahanner i den underskogen i svensk metall – dette må sees hvis du skulle ta turen til festivalen. Men, jeg ville også kost meg med Tusmørke og Hymn – sistnevnte imponerte meg som support for amerikanske Windhand på Revolver for en tid tilbake.

Her finner du ut mer om festivalen: Svart oktober!

Klubblokalenes mørke lyd!

Under får du en liste over det jeg definerer som det mest interessante for de av oss som liker mørk lyd og som ivrer etter å se konserter i tigerstaden. Dette er på ingen måte en komplett liste, så du må nok fremdeles holde utkikk etter fet lyd, men jeg håper det i hvert fall kan fungere som et utgangspunkt for din søken. Happy hunting!

25.09: Shining/Shevils @ Blå
26.09: Shining/Deathcrush @ Blå
26.09: Jex Thoth/Tusmørke @ Revolver
28.10: Zaum/Hymn @ Pokalen
02.10: Yuma Sun/Kindred Fever @ Cafe Mono
03.10: The Cult Of Dom Keller @ Revolver
04.10: Orango/Brutus @ Parkteatret
05.10: Tesseract/Animals As Leaders @ John Dee
10.10: Japanese New Music Festival @ Blå
11.10: Wovenhand @ Cafe Mono
15.10: Fu Manchu @ Vulkan Arena
16.10: Handsome Family @ John Dee
17.10: Brant Bjork @ John Dee
18.10: Lonely Kamel @ Pokalen
24.10: Caliban Sessions 2014 (Black Debbath, El Doom & The Born Electric, m.fl) @ Rockefeller
27.10: Earthless/Spectral Haze @ Blå
28.10: Shellac/Fun @ Blå
01.11: Amenra @ Vulkan Arena
05.11: Get Your Gun @ Cafe Mono
05.11: John Garcia @ Vulkan Arena
07.11: Cloroform @ Cafe Mono
08.11: Blackberry Smoke @ Rockefeller
09.11: Saint Vitus/Orange Goblin @ Parkteatret
10.11: Jeff Tweedy @ Sentrum Scene
14.11: Opeth @ Sentrum Scene
14.11: Thulsa Doom @ John Dee
15.11: Nothing @ Revolver
16.11: Doomriders/Coliseum @ Vulkan Arena
23.11: Entombed AD @ John Dee
24.11: Swans/Deathprod @ Rockefeller
27.11: Mono @ John Dee
27.11: Motorpsycho @ Teknisk Museum
06.12: Blues Pills @ Vulkan Arena
07.12: Anvil @ Pokalen
16.12: Mastodon/Big Business @ Sentrum Scene
18.12: J Mascis @ Parkteatret
19.12: Aura Noir @ Revolver

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.