Høstsabbat ’16: Brutale symfonier!

Høstsabbat ’16: Brutale symfonier!

Dagens slipp fra Høstsabbaten er ett av de aller beste norske bandene – noensinne. De har kanskje bare utgitt to album så langt, men de er dog to av de beste skivene innen heavy music her hjemme, så dette tegner til å bli nok en knallkonsert på årets festival!

Kollwitz – totalt jævla mørke!

Bandet imponerte meg med sin debutplate Like Iron I Rust; jeg ble nesten satt ut av hvor godt norsk sludge kunne låte og spor som «A Great Divide» viste frem et band som både forsto stille og støy og hvordan de kunne kombineres på best mulig måte. Hvor ofte kan mollstemthet og intenst raseri fungere i samme spor? Ikke ofte – men Kollwitz knakk koden med sitt første album. Så ble de stille – lenge. Først fem år senere dukket de opp fra mørket igjen og nok en gang satte de fingeren på den berømte pulsen. Deres album Dissonance er et bekmørkt album som fanger lyden av norsk raseri og pakker det inn i sludge inspirert av den amerikanske skolen. Dog uten å låte som noen annen enn seg selv.

Det er – for en norsk musikkelsker – godt å se at det første norske bandet på årets program ikke står noe tilbake for de utenlandske veteranene. Det skal bli en sann glede å se disse monstrene slå om seg fra scenekanten!

kollwitz

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.