Konserthelg i Tigerstaden!

Har du ikke planer i helgen? Vel, da kan Panorama hjelpe deg med å finne frem til noen gode konserter som burde sette fliret på plass i livet ditt og gi kraft til rockfoten! For i konsertlokalene i Oslo og omegn denne helgen skjer det masse og du kan få med deg alt fra black metal, psych til prog rock. Vi har sett nærmere på disse konsertene:

Fredag: svensk oppgjør!

I dag står kampen mellom to av Sveriges beste rockband; på Rockefeller Music Hall går Graveyard på scenen, mens Anekdoten besøker Musikkflekken i Sandvika. Disse to orkestrene er begge ledestjerner i sine sjangre. Graveyard er kanskje det mest kjente, og deres lydbilde har blitt kopiert av et utall andre band. Anekdoten er om mulig ikke like utsatt for plagiat som sine landsmenn, men det betyr ikke at deres posisjon i prog rock er dårligere av den grunn. De vil nok på hvert sitt hold vise at vi her på berget fremdeles er lillebror i rockskogen, og det kan bli et vanskelig valg for de som ønsker seg en god rockkonsert denne fredagskvelden.
Lørdag: amerikansk black metal av 1.klasse!

Black metal er en sjanger som tar sine detaljer og da kand et raskt oppstå bruduljer når band som Deafheaven forsøker å bråke med de sjangererklærte stereotypene. Uansett – Panorama likte deres siste album New Bermuda og ga albumet begge tomler opp når vi anmeldte det i fjor! Vi har også gode minner fra deres tidligere konserter i Tigerstaden, og de er et bekjentskap som virkelig vil sette en støkker i sitt publikum; selv hadde jeg en nesegrus beundring for deres konsert på Revolver for noen år tilbake!

De har for øvrig med seg danske Myrkur som heller ikke er et ueffent bekjentskap og dermed burde dette bli et interessant møte med to av de nyere utøverne i internasjonal, hard musikk.
Søndag – norske byggeklosser!

Helga kan du avslutte slik man egentlig kan gjøre hver uke i Oslo by; med å se Frank Znort Quartet på Blå! Dette orkesteret har, i det jeg føler snart er en mannsalder, gjort søndagskveldene perfekt med sine konserter som fusjonerer alskens musikksjangre til sitt eget lydbilde. Vil du gjøre deg klar til ei ny uke med hverdager? Vil du bevitne en av de virkelige kulturelle severdighetene i Oslo? Da vet du hvor du skal være denne søndagskvelden!

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.