Høstsabbat 16: den siste finpussen!

Høstsabbat 16: den siste finpussen!

Da er programmet til årets Høstsabbat endelig klart; festivalens siste programslipp gis til norske Wobbler. Bandet har siden oppstarten i 1999 forsøkt levere progrock til folket, og med album som Rites At Dawn og Hinterland hører man deres forkjærlighet for lyden av den progressive rocken fra første halvdel av syttitallet. Det skal bli spennende å se hvordan deres lekne lydbilde vil prege festivalen, men det bør ikke herske noen tvil om at bandet er et strålende tillegg til årets Høstsabbat!

Høstsabbaten viderefører de flotte programmene festivalen har hatt siden oppstarten, men årets program er utvilsomt det mest ambisiøse de har forsøkt seg på. Panorama gleder seg i hvert fall veldig til å dykke ned i blytung sludge doom, leike seg med syttitallets progressive hardrock og både få gjensyn med gamle favoritter og bli kjent med nye band! Årets komplette program er som følger:

Bong (UK)
Conan (UK)
Siena Root (SE)
Truckfighters (SE)
Slomatics (UK)
Cult Of Occult (FR)
Kollwitz
Mammoth Storm (SE)
Wobbler
Jeremy Irons & The Ratgang Malibus (SE)
Reptile Master
Wild Rocket (IRL)
Maida Vale (SE)
Day Of The Jackalope

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.