Musikknotiser, uke 43

Musikknotiser, uke 43

Charlotte & the Co-Stars slipper sin første singel med ny besetning. Oslobandet The Dogs går inn i avløpsbransjen. Og Smalltown Supersound slipper 3 timer og 40 minutter med remikset jubileumsmusikk.

 

Charlottes nye menn

Charlotte & the Co-Stars er tilbake – med nye «co-stjerner». Frontfigur Charlotte Jacobsen har fått med seg et helt nytt band bestående av Thomas Borge (gitar), Per Simon Aarbostad (bass), Joar Rasmussen (tangenter) og Erik Lillehagen (trommer), og nå er første singel med ny besetning klar. Den heter My Man – og ligger et par hakk til venstre på røffhetsskalaen sammenlignet med tidligere utgivelser.  I 2016 ga Charlotte Jacobsen ut en duett med Michael Krohn fra Raga Rockers. Siste albumutgivelse fra Charlotte & the Co-Stars var tilbake i 2011, men Jacobsen forteller at det nå endelig er ny plate på gang.

 

The Dogs slipper 20 kumlokk

Bandet The Dogs har gjort det til en vane å slippe albumene sine rett over nyttår, og som regel sniker de seg inn på årslistene til flere av Panoramas anmeldere. 7. januar 2019 kommer det sjuende albumet i rekken, Before Brutality. I den anledning skal bandet også trykke opp i alt ett tonn kumlokk i støpejern – altså 20 lokk á 50 kilo. Kumlokkene utstyrets med bandets logo, og i en pressemelding spøker bandet med at de regner med å sette verdensrekord i tyngste bandmerch. Første singel fra den nye platen – og nå snakker vi ikke lenger om kumlokk – kan du lytte til her.

 

Saftig jubileumsplate

Smalltown Supertown fyller 25 år, og hva er bedre enn å markere begivenheten i boksform? Plateselskapet har fått DJ-en Prins Thomas til å gå igjennom hele backkatalogen og plukke frem og remikse totalt 3 timer og 40 minutter med musikk. Såpass forskjellige artister som Sonic Youth, DJ Harvey, Lindstrøm, Studio, Deathprod, Yoshimi/Boredoms, Kim Gordon, Oneohtrix Point Never, Todd Rundgren, Stereolab, Bjørn Torske, Dungen, High Llamas, Neneh Cherry, Ricardo Villalobos, Four Tet, The Orb, Kelly Lee Owens, Carmen Villain, André Bratten, Biosphere og Peter Brötzmann er med på utgivelsen. Jubileumsboksen har fått navnet The Movement of the Free Spirit og slippes på LP, CD og digitalt 31. november.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.