Musikknotiser, uke 38

Musikknotiser, uke 38

Norske band får millioner til «interrail», verdensmusikkfestival får nytt styre, Haakon Ellingsen får teksthjelp fra lyrikkgigant og William Hut får nytt band. Les ukens musikknytt i kortform her.

 

William Hut med nytt band

Den tidligere Poor Rich Ones-vokalisten William Hut er tilbake med nytt band, 16 år etter at han oppløste gamlebandet for å satse solo. Det nye bandet heter Sail By Summer. Første singel, Low Tide Exit, er allerede ute.  Foruten Hut består det nye bandet av Anders Bjelland og Jen Kristian Rimau.

 

Kleveland skal lede Oslo World

Festivalen Oslo World, som i år feirer 25-årsjubileum mellom 30. oktober og 4. november, har fått nytt styre på plass. Styret skal ledes av tidligere kulturminister og Rikskonsertene-direktør Åse Kleveland. Det avtroppene styret har sittet siden 2012.

 

Får penger til europaturné

Organisasjonen Music Norway har nettopp offentliggjort tildeling av turnéstøtte for årets tredje kvartal. Blant artistene og bandene som har fått midler finner vi Aurora, Enslaved, Shining, Pom Poko og Satyricon, som alle skal bruke støtten til å gjennomføre konserter i Europa. Den største enkeltsummen går til Kvelertak, som ennå ikke har offentliggjort sine turnéplaner. Totalt deler 41 søkere innen «populærmusikk» på om lag 2,4 millioner kroner, mens 37 jazzsøkere til sammen mottar 1,4 millioner kroner.

 

Ellingsen tonesetter Hagerup

Seks av låtene på Haakon Ellingsens nye album er fortolkninger av Inger Hagerup-dikt. En av disse låtene er den beatlesaktige Kjærligheten skal også dø, som allerede er tilgjengelig på blant annet Spotify. Albumet Det var noe som hendte en gang ble sluppet tidligere denne måneden. Hagerup (1905-1985) regnes som en av 1900-tallets fremste norske lyrikere.

 

(Bildet er fra en Kvelertak-konsert på Pstereo i 2014, og er knipset av Panoramas egen Frode Jørum)

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.