Musikknotiser, uke 35

Musikknotiser, uke 35

En ny musikkfestival dukker opp i Oslo i oktober, Frøkedal gjør klar nytt album og landets beste musikkommune er kåret. Dette er noen av de tingene som rører seg på musikkfronten akkurat nå.

 

Årets musikkommune

Går du med en musikkspire i magen? Da er det bare å finne frem Norges-kartet og blåse støv av gitarbagen. Nå er nemlig årets musikkommune kåret, og hederen går til Folldal i Østerdalen. Kommunen med drøye 1500 innbyggere er nemlig en ypperlig tilrettelegger for musikklivet, uansett sjanger. Det er Norsk musikkråd som står bak prisen. Folldal er nå blitt utdelt 50 000 kroner som skal gå til ytterligere musikktiltak i kommunen.

 

Mer fra Frøkedal

På fredag kommer andrealbumet til Anne Lise Frøkedal, som tidligere var med i bandene Harrys Gym og I Was a King. How We Made It er produsert av Frøkedal selv, og delvis spilt inn live i studio med bandet Familien. I anledning plateslipp legger Frøkedal og Familien ut på en lang norgesturné.

 

Energidrikk med musikkfestival i Oslo

11. – 13. oktober kommer 50 artister til å opptre på en rekke scener i hovedstaden i anledning Red Bull Music Festival. Dette blir første gang festivalserien stopper innom Norge. Blant de annonserte høydepunktene finner vi en storslått 15-årsfeiring av Propeller Records og en livepremiere på Hubbabubbaklubbs debutalbum.

 

Singelbonanza

Du vet at sommeren er forbi når utgivelsestakten på singeler og EP-er plutselig mangedobles. Blant artistene og bandene som er ute med nytt materiale i disse dager merker vi oss den nye EP-en til oslotrioen Sauropod, Svartepers familiebetraktninger i Liten og Stor og EP-en Magical Stones and Stones From Above av Catnip Cloud .

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.