Her er årets beste album

Her er årets beste album

Etter en omhyggelig utregning er vi i Panorama nå klare til å kåre årets beste plater! Øverst på listen: Norsk, norsk, norsk og norsk!

 

I forrige uke leverte ni av Panoramas bidragsytere og venner sine personlige årslister. Disse har dannet grunnlaget for kåringen av 2020s aller, aller beste musikkalbum.

 

I et usedvanlig tett heat klarte årets beste skive det kunststykket å vinne kåringen uten å toppe noen av de individuelle albumlistene. Allerede i januar kom denne platen ut, et samarbeidsprosjekt mellom to av norsk musikkbransjes virkelige veteraner; Ole Paus og Motorpsycho. Til sammen har de gitt ut musikk i mer enn 80 år!

 

Motorpsycho tok dessuten tredjeplassen i kåringen – bare The Good, The Bad and The Zugly klarte å skvise seg imellom. Og på fjerdeplass kom comebackalbumet til Annie, som i skrivende stund leder Billboards leserkåring over årets beste popalbum.

 

Dette er Panoramas offisielle årsliste for 2020

 

1. Ole Paus og Motorpsycho – Så nær, så nær
2. The Good, The Bad and The Zugly – Algorithm & Blues
3. Motorpsycho – The All Is One
4. Annie – Dark Hearts
5. TOPS – I Feel Alive
6. Fiona Apple – Fetch the Bolt Cutters
7. Odd Nordstoga – Fatig Ferdamann
8. Andy Shauf – The Neon Skyline
9. Bright Eyes – Down In The Weeds, Where The World Once Was
10. Daniel Romano – How Ill Thy World Is Ordered
11. Jonathan Wilson – Dixie Blur
12. Kvelertak – Splid
13. Khruangbin – Mordechai
14. Laura Marling – Songs for Our Daughter
15. LÜT – Bangkok Nonstop
15. Phoebe Bridgers – Punisher

 

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.