Diger Og Gul – Diger og god!

Diger Og Gul – Diger og god!

Gruppen består av Kåre Virud (gitar,sang ), Baard Slagsvold (bass), Tore Wildhauer (trommer) og altså Lars Saabye Christensen.
Gruppens tilbakelente komp med gitarist Kåre Viruds blå-gitar i sentrum, passer utmerket til Saabye Christensens diktopplesning eller Viruds noe begrensete sangprestasjoner, og Lars Saabye Christensens underfundige og tragi.komiske tekstbidrag.

Det er også med en viss glede å kunne få bekrefte det jeg lenge har visst: at Kåre Virud er en av Norges beste bluesgitarister på lik linje med f.eks Knut Reiersrud. Hans eminente gitarspill krydrer dette albumet slik at det hele ikke blir for laidback og kjedelig, noe som dessverre preger noen av låtene.

Norsk Utflukt får god musikalsk drahjelp av Bugge Wesseltoft på tangenter (han har også produsert) og vokalhjelp, og det trengs, av den amerikanske kvartetten The Persuasions. Albumets høydepunkt finner du på tittelkuttet, Feil, Spettet Står i Jorda, Skredderen og avslutningssporet På Vei Hjem. Diger Og Gul har blitt en svært så fornøyelig plate som burde appellere like mye til den som er glad i litteratur som til den blues-interesserte.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.