Liverpool: The Calm Before The Storm – To band fra én by…

Liverpool: The Calm Before The Storm – To band fra én by…

The Real People har selvsagt fremdeles en sjanse, men markedet de opererer i er overøset med tilsvarende band, og spørsmålet er om det finnes plass til ett til av sorten brit-pop! Til opplysning kan det også nevnes at ex-medlemmer fra Rain i dag befinner seg i Lightning Seeds (Martyn Campbell, bass) og Electrafixion (Tony McGuigan, trommer).

Hadde tilfeldighetene vært en smule annerledes, kunne allikevel disse to band vært i Oasis’ og Blur’s posisjoner på det britiske platemarkedet i dag! Liverpool: The Calm Before The Storm presenterer noe av det beste de to gruppene har laget; tolv spor fra The Real People’s to album (hvor kun det éne ble utgitt), samt seks spor fra Rain’s eneste; A Taste Of… .

The Real People er i besittelse av dyktige musikere og låtskribenter. Stoffet er udiskutabelt av et høyt nivå, og det er synd at dette aldri har slått helt an! Ting som The Stone Roses og Oasis senere har hatt suksess med, kan spores tilbake til denne gjengen. Stilmessig befinner The Real People seg kanskje nærmere Stone Roses, men legg bemerk deg at brødrene Tony og Chris Griffiths produserte de 12 første demoene til Oasis!

Bandet overbeviser ellers med en overlegen variasjon i låtene, og står på mange måter som et band som virkelig skiller seg ut i mengden av britiske band om dagen! Sannsynligvis har også Kula Shaker, Ocean Colour Scene og Dodgy fått ideer fra The Real People.

Rain har en tydeligere amerikansk referanseramme enn hva The Real People har. Går man tilbake til det gyldne 60-tallet, så er det tydelig at Rain preges av et r’n’b-lydbilde, á la enkelte ting som Rolling Stones gjorde dengang da…!

Stone Roses er allikevel referanser som også her kan trekkes frem av nyere ting, da rytmene som brukes er nokså identiske. Rains vokalist skal også trekkes frem, da han skiller seg totalt ut i forhold til sine «med-band». Fyldig og stilfullt, og langtfra det vi idag karakteriserer som typisk brit-pop.

Begge gruppene kunne som sagt ha vært store i dag, og hadde det ikke vært for at markedet nå er overøset med andre band som også vet å resirkulere Beatles, hadde det vært The Real People og Rain som nå satt på toppen og delte den britiske tronen…!

Det var som tittelen tydelig indikerer, stille før stormen – og hvilken storm det KUNNE ha blitt, for her finner du usedvanlig mye god pop-musikk! Det meste som finnes her, overgår nesten alt det som Storbitannia senere har bragt oss på platefronten!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.