15 Steps – Technorus!

15 Steps – Technorus!

Låt nummer 1, Lion In The Hall (Main Mix) er en god «kopi» av Firestarter og Breathe, men «apekattene» har gjort en liten vri, de har lagt til noen heftige sambatrommer. Dette er jo i skuddet nå om dagene, jeg tenker da på Bellini sin hit Samba De Janerio som høres over alt for tiden. Disse trommene har en meget sterk musikalsk effekt, og sammen med dagens technotrend er miksingen til Monkey Mafia meget vellykket. Låten har driv og rytme, og den gamle rockefoten min får technofølser pumpet hardt og direkte rett inn til beinet, og utelivfølelsen begynner snart å sitre i hele kroppen. For dette er ikke musikk du spiller i bakgrunnen mens du åpner rødvinen med din kjære en lørdagskveld, dette er sterke saker som du må høre mens du er på dansegulvet, og lar alle hemminger være hjemme. Det river, det sliter, det presser livskraft ut, du lukker øynene og lar tecnotransen føre deg med i en kort, men heftig technorus. Helt til den plutselig stopper, og du trer tilbake til den «virkelige verden».

Tilbake til det hverdagslige kommer også apekattene med de tre neste sporene på EP-en. Da blir det for enkelt og til tider litt for rotete høres det ut som. Spor to, Crash The Deks, er i virkeligheten 10 sekunders musikk som blir repetert i 3 minutter og 42 sekunder. Det blir for billig! Låt nummer tre, Metro Love, er litt i samme gate som nummer to, mens i spor fire, Beats In The Hall, tar det seg litt opp igjen på høyde med opphavet Lion In The Hall.

Når helhetsinntrykket nå skal gjøres opp er jeg litt usikker og forvirret. Det begynte så veldig bra, men som det ofte skjer, så kommer en fort ned på jorda igjen. Den første låten er sterk, det skulle vært en singel, da hadde Monkey Mafia scoret høyt, men på en EP må jeg gi en helhetskarakter, og da slår det i dette tilfellet negativt ut for apekattene. De tre andre låtene er ikke bra nok, dessverre.

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.