The Velvet Rope – Janet på sitt beste

The Velvet Rope – Janet på sitt beste

De fleste spor omhandler det samme tema, faktisk! Så lenge ingrediensene er fengende og inneholder deilige rytmer som sprer seg fra hårroten til tåneglene gjør det da heller ingen ting!

Dramaturgien på The Velvet Rope er helt riktig satt sammen, takket være produsentduoen Jimmy Jam og Terry Lewis. Det hele startet groovy og forblir det helt fram til spor 16. Herfra og ut serverer Janet ballader.

You er skikkelig funky og vibrerende i sin form. Her avdekkes også familiebåndene til den ikke så ukjente broren Michael som tydelig og naturligvis har vært en viktig inspirasjonskilde for lillesøsteren. Got Til’ It’s Gone er veldig bra; skikkelig rytme, med kul rap fra Q-Tip og krydret med Joni Mitchell gjør susen!

What About er en virkelig intelligent låt, om det kan sies på den måten. Innledes som en hvilken som helst ballade á la Mariah Carey, men gjør en brå og kledelig vending. Her spiller også teksten en rolle, så sørg for at du får den med deg! I Every Time vil nok mange kjenne seg igjen: redselen for å forelske seg! Dette blir i motsetning til det meste på albumet litt kjedelig. Dette er liksom ikke ditt bord, Janet! La Vanessa Williams ta seg av den slags. Tonight’s The Night er forøvrig en flott tolkning av Rod Stewarts hit fra 1976. Har du ellers lyst til å bli forført av Janet? Nærmere enn på Rope Burn kommer du aldri! Saftige saker…!

Mye av æren for at denne platen har blitt så vellykket skal produsentene Jam og Lewis ha. Produksjonen er profesjonell helt ut til fingerspissene, miksingen, ja hele lydbildet er genialt. Janet har forrøvrig bidratt som co-produsent.

The Velvet Rope er et produkt Janet Jackson kan være stolt av! Løp og kjøp!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.