Other Songs – Mye godt fra Canada

Other Songs – Mye godt fra Canada

Dette var høyst velfortjent, men det er først med årets plate at han har funnet den rette kjemien. Other Songs har blitt et mer helstøpt og enhetlig album enn forgjengeren, mye takket være en samling låter av en kvalitet det er lenge siden jeg har hørt.

Platen er produsert av den gamle ringreven Mitchell Froom som har gjort innspillinger med Suzanne Vega, Crowded House, Los Lobos og Elvis Costello. Hans sparsomme produksjon og den hovedsaklige akustiske instrumenteringen passer Ron Sexsmiths sanger og stemme (Elvis Costello prøver å synge som Aaron Neville?) som hånd i hanske.

Blant musikerne finner vi den glimrende trommeslageren Jerry Morotta og selvsagt Mitchell Froom på keyboards, som er med på å understreke og farge Sexsmiths fortellinger, for det er nettopp det sangene hans er. Selv om det meste er akustisk, har han også gjort bruk av blåsere på Clown In Broad Daylight, en låt som absolutt har hitpotensiale, men som neppe blir det. Ellers lar han også el. gitaren få komme i rampelyset.

Other Songs består av fjorten sanger, hvorav de aller fleste fungerer. Av godlåter kan vi nevne: Thinking Out Loud, Strawberry Blonde, Nothing Good og platens beste spor Clown In Broad Daylight. Sammen med The Jayhawks’ Sound Of Lies, er Other Songs årets hittil beste album. Med andre ord; det finnes ingen unnskyldning for å ikke eie et eksemplar av dette albumet.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.