Snowboy – Ikke overbevisende nok

Snowboy – Ikke overbevisende nok

I 1996 var det Peltz og høy harryfaktor for alle penga, og nå platedebuterer pinadø fyren for første gang som soloartist, og for fjerde gang totalt (medregnet Mods).

At Morten Abel er en oppfinnsom fyr har vi forlengst registrert, og det er lite tvil om at mannen har teft for den fengende (eller fangende?) popmelodi. Abel har alltid vært «hjernen» i de prosjekter han har involvert seg i, og hva kan da virke mer naturlig enn å entre scenen på egenhånd? «Endelig – ikke en dag for tidlig», virker det som hovedpersonen selv ser det, og jeg skal ikke betvile at han kanskje egentlig aldri har hatt behov for et fast band.

Personlig savner jeg allikevel litt av helheten – den komplette formen som The September When var i besittelse av på deres plateutgivelser. Har også en følelse av at Morten Abel har hatt sine beste stunder som musiker bak seg. Det skal ihvertfall mye til før han klarer å overgå prestasjoner som han gjorde sammen med bandet sitt på plater som Mother, I’ve Been Kissed og HuggerMugger. Dette kan jeg foreløpig bekrefte etter svært mange gjennomhøringer av Abels nye plate, Snowboy. Hvis Peltz var et slags «September When Light», blir Morten Abel en «Ultralight» utgave av samme band, hvis du forstår hvor jeg vil (soloutgaven er forøvrig samtidig mer interessant enn bandet Peltz).

Med Mortens karismatiske og særegne stemme vil det kanskje aldri kunne bli direkte kjedelig, men det er heller ikke lett å unngå å trekke linjer bakover til artistens tidligere meritter på platefronten. Og skal man vurdere Snowboy objektivt, med tanke på at vi snakker om et produkt som er levert av en debutant(!), holder dette dessverre ikke lengre enn til såvidt gjennom Sinsenkrysset.

Låtene blir i seg selv for lite interessante i disse arrangementene, selv om etpar-tre av dem likevel fortjener status som hittlåter på radio og salgslister.

Jeg vet at du kan hvis du vil, Morten, og jeg har ikke mistet troen på dine musikalske kvaliteter. Men selv om Snowboy har flere høydepunkter, er det dessverre allikevel ikke nok til å overbevise en kresen skribent totalt sett.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.