Thriller – Melankoli fra Nashville

Thriller – Melankoli fra Nashville

Det gjør kanskje Lambchop også – til en viss grad, men de gjør det på en måte du neppe har opplevd før. Det avsløres allerede før du setter på platen hvis du tar en videre titt på coveret. Låttitler som My Face Your Ass, Your Fucking Sunny Day, The Old Fat Robin og Superstar In France røper at dette neppe er helt vanlig countrymusikk!

Lambchop leverer nemlig en slags avant garde-country, hvor det virker mer naturlig å referere til Lou Reed og Tindersticks enn til Hank Williams og Willie Nelson. Bandet fungerer aller best i sine mest melankolske komposisjoner, som i Crawl Away, Thriller og Gloria Leonard. Det noe skranglete lydbildet gjør også sitt for at det hele blir en svært så oppløftende opplevelse, til tross for all melankolien.

Lambchop har med Thriller tatt steget opp minst en divisjon på den alternative musikkscenen. Skal du allikevel innom Country Music Hall Of Fame når du er på ferieturen til Nashville, så oppsøk gjerne bandet og gratuler dem med et særdeles vellykket produkt! Sørg bare for at du selv investerer i produktet i god tid før du drar!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.