Lykkens Narr – En stor overraskelse!

Lykkens Narr – En stor overraskelse!

Djevelens Skinn Og Bein er den skremmende tittelen på åpningsporet. Det er rolig og spennende, og her avsløres en litt Kari Bremnes-aktig sound. Fremmed By er et herlig stykke av en låt; trekk pusten dypt og slapp av! Vakkert, med rolig intro fulgt av et distinkt urbant sound. Det er varsomt samtidig som det er tøft. Jeg snakker om Tapt. Et særegent, spesielt og fengende produkt.

Dette liker jeg: dama spiller jo klassemusikk! På Kafe er en herlig «jazzete» trip-hop låt hvor Helén Eriksens saksofon gjør det hele til en fullverdig opplevelse! For å presisere kontrastene i låtmaterialet byr hun også på rock – som på Direkte Ensom. Av mange bra spor på platen er dette min favoritt!

Den nordnorske dama avslører et stort musikalsk spekter på Lykkens Narr. Hun sveiper innom rock, pop, jazz og easy listening – bare for å nevne noen stilarter. Lorentzen synger på dialekt, noe som er med på å gjøre platen troverdig. Tekstene grenser til det banale men er allikevel dype og jevnt over bra!

Variasjonene gjør dette albumet til vinner. Når resultatet samtidig nesten er helt perfekt bærer det høyt på «stjerneskalaen». Sammensetningen av Lykkens Narr har vist seg å bli lykkens valg! Dette er helt klart et av Nordens største album-overaskelser i år. Gratulerer med et godt stykke arbeid Anne Lorentzen!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.