Brighten The Corners – Fortausmusikantene er ute med nytt solid studioalbum

Brighten The Corners – Fortausmusikantene er ute med nytt solid studioalbum

Mens grupper som The Presidents Of The United States Of America og Eels har gjort sine greier med en viss form for suksess, gjenstår det store gjennombruddet for Pavement. Deres fjerde album, Brighten The Corners, kan utmerket godt bli produktet som fører dem dit, da det tvers igjennom er minst så lekkert som det bør være og ikke mindre lekent. Samtidig er Pavement et band som krever en viss innsats fra lytteren, for de er suverene når det gjelder å holde interessen oppe når du først har latt deg forføre av musikken deres. Ved å lytte til en av deres plater, går det ikke lenge før nyskjerrigheten pirres til det planet hvor du må lytte igjen – og igjen, og igjen…! Pavement’s låter har liksom denne voksende effekten som gjør dem mer interessante enn den typen låter som sitter umiddelbart.

Vokalist Steven Malkmus, som forøvrig er utstyrt med en Lou Reed-lignende stemme, er prikken over i-en på låtene som ellers er preget av et skranglete sound. Folk som er utstyrte med stereo-anlegg av høy klasse, vil neppe ha denne platen som førstevalg for testing av CD-spiller og høyttalere, selv om platens åpnigsspor bærer tittelen Stereo. Umiddelbart kan man forstå hvilke kvaliteter som ligger og lurer ved låter som Shady Lane, Date With IKEA og Passat Dream, mens de resterende sporene krever litt mer før de sitter.

Stoffet på Brighten The Corners er på tross av de tre nevnte svært jevne og overbevisende. Platen kan og vil fungere som et fint supplement til både hverdagslige gjøremål og til fest, men er gjerne først og fremst en personlig lytteopplevelse. Brighten The Corners er en typisk plate av den sorten som ikke bare skal skurre i bakgrunnen, men er heller en som du heller skal sitte deg ned med og oppleve ! Anbefales.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.