Här Och Nu – Sørgelig dystert

Här Och Nu – Sørgelig dystert

Jeg har mine tvil om akkurat det, for Nordman har i sin nåværende form fjernet både synther og trommemaskiner helt. Resultatet blir en enkel variant av musikken som ellers er så karakteristisk for dem. Jeg sitter med en «veldig» følelse av MTV unplugged, som forlengst har begynt å bli et gammelt konsept. Musikken har et sørgende melankolsk drag over seg. Vel og bra forsåvidt, men det hele blir en anelse tregt etter en stund (ikke misforstå meg – jeg er egentlig svært glad i litt melankoli, men «litt» variasjon er likevel ikke å forakte!).

Men, plutselig rykker jeg til. Brutalt og nådeløst blir jeg revet ut av en dvalelignende tilstand; låta Kom Nu Gubbar er virkelig rå! Hadde det bare vært mer av dette slaget på albumet!

Tekstene handler ikke så mye om nasjonal- og naturromantikk som tidligere, men mer om livets følelser som død(!), litt faenskap og… enda litt mer faenskap! Egentlig ganske dystert, men dog!
Jeg anbefaler denne skiva til alle som har et problem med å komme i det virkelig dystre hjørnet… (hør, hør, Tor Åge!!).

Til slutt vil jeg bare legge til at Här Och Nu mangler de variasjoner som må til for å nå helt opp på poengskalaen, men er likevel laget i beste Nordmans ånd!

Tryggve Tønneberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.