Who’s Next – Et høydepunkt for The Who…

Who’s Next – Et høydepunkt for The Who…

The Who var gjennom sin karriere innom en rekke stilarter og ulike prosjekter, rockeoperaer og filmer som Tommy, Quadrophenia og The Kids Are Alright. Kjerneruppa bestående av Pete Townshend (gitar/vokal), Roger Daltrey (vokal), John Entwistle (bass) og Keith Moon (trommer) er først og fremst kjent som en svært energisk og hardtslående konsertgruppe.

Når det gjelder gruppas studioutgivelser er det etter manges mening, også undertegnedes, Who’s Next som står tilbake som gruppas mest helstøpte plate. Den ble utgitt i august 1971 og representerte et helt nytt og annerledes lydbilde i forhold til gruppas tidligere utgivelser.
Bruk av nye innspillings- og studioteknikker, kombinert med vellykket studiogjenskapelse av gruppas energi fra konsertene, gav et perfekt balansert resultat.

Bruken av båndspilleropptak som går i loop er en teknikk som gir plata et spesielt særpreg som klart illustreres i åpningssporet Baba O’Riley (som senere skulle bli en konsertfavoritt) og Won’t Get Fooled Again. Love Ain’t For Keeping – som opprinnelig var en svært hardtslående elektrisk låt, har her fått et mykere preg blant annet på grunn av bruk av akustiske gitarer. The Song Is Over, Getting In Tune og Behind Blue Eyes er alle representert blant de flotteste sangene Pete Townshend har skrevet.

Resten av plata består av titlene Bargain, My Wife, Going Mobile som alle er helstøpte The Who-produksjoner som gjør sitt til at Who’s Next i aller høyeste grad kvalifiserer til klassikerstatus.

Dag Hefte

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.