The Very Best Of Elvis Costello – Tidløst og mesterlig fra en veteran

The Very Best Of Elvis Costello – Tidløst og mesterlig fra en veteran

Denne samlingen består av låter som dekker hele hans karriere, både som soloartist og med backingbandet The Attractions, samt et spor fra hans prosjekt The Costello Show featuring The Confederates. I tillegg dukker ett bidrag fra hans mesterlige album fra i fjor Painted From Memory opp, hvor Burt Bachcarach var partneren. The Very Best Of Elvis Costello er ikke et singles-album, men tyve låter Costello selv har plukket ut for anledningen.

Av en eller annen uforståelig grunn appelerte aldri Elvis Costello til undertegnede på samme måte som hans samtidige band. I hvert fall ikke i begynnelsen av karrieren. Dermed blir det på The Very Best Of Elvis Costello nesten som å gjenoppdage en fantastisk artist. Jeg har ingen grunn til å ikke skulle ha forholdt meg til Costello tidligere, men det er bare en artist som dessverre har blitt nedprioritert i forhold til alt annet (noe jeg herved skjønner at jeg bør angre på!).

Elvis Costellos samleplate er nemlig intet mindre enn en formidabel samling av utelukkende gode låter. Jeg har hørt de fleste før, men det blir på en annen måte når de her er samlet under ett.

Klassikerne ruver høyt. For her finnes både (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love & Understanding, Oliver’s Army, Watching The Detectives, Alison, (I Don’t Want To Go To) Chelsea, I Want You og Shipbuilding (for å nevne noen få). Eneste nye spor på albumet er She, som Costello gjorde i anledning filmen Notting Hill, hvis soundtrack selger i bøtter og spann om dagen.

Alt i alt er The Very Best Of Elvis Costello en flott samleplate som gjenspeiler høydepunktene i en imponerende karriere til en viktig artist gjennom de siste to tiår (og vel så det!). Her vises det hvilken gjennomslagskraft en av de virkelig veletablerte artistene har – det er tidløst og mesterlig gjennomført. Ikke minst gjenspeiles dette i undertegnedes CD-spiller, som i langt større grad foretrekker Elvis Costello framfor de fleste andre «nyheter» for tiden.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.