Lovecloud – Nok en glimrende Coren-utgivelse

Lovecloud – Nok en glimrende Coren-utgivelse

Begge glimrende og interessante plateutgivelser i en tid som har vært preget av alt annet enn Corens fiiffige ideer om å skape blest rundt en usedvanlig lyriker som levde for omkring 200 år siden.

Denne gang har Finn Coren funnet tilbake til popmusikeren som bor i ham, og har i form av Lovecloud gjort sitt fjerde soloalbum på ti år.

Materialet er stort sett basert på egne komposisjoner, med unntak av en flott tolkning av John Lennon-låten Grow Old With Me (her i duett med Anne Marie Almedal fra Velvet Belly), singelsporet The Smile med tekst av nevnte Blake og nydelige The Countess Cathleen In Paradise med tekst av William Butler Yeats.

Utvalget av låter er hentet fra hele Finn Corens tid som musiker, hvor det eldste materialet er datert 1983. Som alltid spiller tekstene en betydelig rolle i Corens komposisjoner. På Lovecloud finnes det mange observasjoner rundt temaet romantikk, hvor ironiske og sarkastiske elementer også tilfører sangene en liten porsjon humor. For observante lyttere avsløres det samtidig en undertone av desperasjon og dyp melankoli som tidvis kommer til overflaten.

Lovecloud er samtidig et variert album bestående av mange kvaliteter, basert like mye på det rent musikalske som det lyriske. Platen kan i første runde virke en smule anonym, men ved gjentatte runder i CD-spilleren vokser melodiene sakte men sikkert med stø kurs mot det som kan bli et sent, men fortjent, gjennombrudd for Finn Coren.

Denne mannen fortjener et større publikum, og Lovecloud er platen som kan føre ham til det. Ikke fordi de foregående utgivelsene ikke er like gode, men fordi dette albumet på et vis setter Finn Coren og hans musikk i et noe lettere lys som bør appellere til flere enn dem som lot seg forføre av Blake Project-utgivelsene.

Konklusjon: Materialet er jevnt over sterkt. Det veksles mellom nydelige ballader og psykedeliske lydbilder. Alt i alt et jevnt og godt album fra den produktive sunnmøringen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.