Yesterday Went Too Soon – Knalltøff melodiøs rock fra Feeder

Ja, jeg vet det; jeg tar i, men jeg mener det! Det finnes ikke et eneste svakt øyeblikk på denne plata, selv den minst inspirerte av sangene, Radioman, holder en slik standard at de fleste låtskrivere ville vridd seg i håret av bare misunnelse. En engelsk musikkritiker sammenlignet Nicholas med John Lennon og det er kanskje å gå litt langt etter bare to plater på samvittigheten, men fakta er at han skriver fabelaktige rockesanger. Når han allerede så tidlig i sin platekarriere kan skape slike klassiske rocklåter som på denne plata, tør jeg nesten ikke tenke på hva han kan utrette i framtida. For der debutplata Polythene ble drevet fram av en mengde tøffe riff, innehar Yesterday Went Too Soon så mye mer enn det.

Låtene denne gangen er først og fremst bygd rundt hvert sitt meloditema, der gitaren blir brukt som et hjelpemiddel og ikke som drivkraft. Men misforstå ikke: Yesterday Went Too Soon er et album som glir på Nicholas’ solide gitarfundament, med dreven hjelp av kollegene Taka Hirose på bass og Jon Henry Lee på trommer. Jeg synes det er ganske deilig at bare tre personer kan lage så knalltøff melodiøs rock, som lever sitt eget liv og hjemsøker hjernen din når du minst venter det. Enkle og lettfattelige melodier som sitter, uten at de på noen måte blir veid for lett. Av og til raser det av gårde, andre ganger legges ørene i bløt. Feeder kombinerer det beste fra både engelsk og amerikansk rock og makter å skape en hybrid som må være fordøyelig for både enkle amerikanere og arrogante engelskmenn. Og selvsagt alle oss andre. Når f.eks. Stereophonics og Sebadoh kan selge haugevis av plater, er det definitivt ingenting i veien for at Feeder ikke skulle kunne gjøre det samme.

Er du på leting etter ei rask rockplate som kan minne deg om den siste høsten i dette årtusenet og begynnelsen på det neste? This is it baby! Ran bestemor, onkel, tante, søster eller hvem det skulle være for meg, men skaff deg Yesterday Went Too Soon! Rock And Roll.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.