Episode II – Played To Death

Episode II – Played To Death

Slike plater pleier ofte å være en lang og mindre god variasjon over hiten, ettersom man mangler både tid og evner, og dessuten er sikre på at dette likte jo platekjøperne sist. Episode II er et slikt album.

Safri Duo består av to herrer ved navn Uffe Savery og Morten Friis. Begge kommer fra Danmark, et land som ikke akkurat har imponert stort på musikkfronten på en stund.

Dette er dessuten dansk dance, og tar jeg ikke helt feil har vi blitt plaget med den slags svineri før. Jeg minnes DJ Alligator Project og hans masete The Whistler, og ikke minst oppfølgeren Suck On My Lollipop. Vet du ikke hva jeg snakker om bør du bare være glad.

Men nå er det Safri Duo som gjelder, og her venter det faktisk en liten overraskelse. Det viser seg at denne perkusjonistduoen faktisk har et navn innen klassisk musikk. Begge har nemlig opphav i det danske musikkonservatoriet, og har opptrådd på steder som operaen Sydney og Royal Albert Hall.

Episode II er i sin helhet kliss lik Played-A-Live. Den forsøker vel kanskje, selv om det er vanskelig å slå hundre prosent sikkert fast ettersom den er såpass dårlig, å fusjonere trance med et litt karibisk lydteppe og forskjellige perkusjonsinstrumenter. Blande det sammen gjør de vel, men noen spennende fusjon er det ikke. Dette er nemlig nesten like kjipt som bare kjedelig trance kan bli.

Ensformig og enkelt, og utført med total mangel på kreativitet. Jeg tviler ikke på Morten og Uffes evne som trommisser på allverdens trommer (de besitter 1,8 tonn med trommer ifølge dem selv), men jeg stiller et stort spørsmålstegn ved deres kapabilitet som dancemusikere.

Bortsett fra den merkelig malplasserte sistelåta Adagio, et klassisk musikkstykke med flere strykere og helt uten perkusjon, er hele platen kokt på Played-A-Live-spikeren. Noe som resulterer i en suppe tynn og farlig smakløshet.

Kristoffer Aars

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.