Mitt Hem Blir Ditt Hem – Dobbelt ærlig

Mitt Hem Blir Ditt Hem – Dobbelt ærlig

Dette er ikke tilfellet med Ken. Han har levd på gata siden han var tretten, og vet hva det vil si å stå alene mot en hard verden. Det hevder han i hvert fall selv.

Ken skapte brudulje i svenske, og til dels norske medier, da han under en konsert oppfordret publikummet til å voldta den svenske prinsessen. I ettertid har han forklart at dette bare var et innfall, og at han egentlig bare ville si hva han stod for. Dette resulterte i at han ble «skjøvet ut i kulden» for en periode. Nå har han tydeligvis brukt tiden flittig. Med sin grove, nesten litt utydelige stemme får han lytteren til å konsentrere seg om innholdet i teksten.

Til sammen har han spilt inn hele 37 låter på sitt nye dobbeltalbum. Med tekster om sin harde oppvekst og det svenske samfunnet holder han kontrollen hele albumet gjennom. Et av de mest spennende innslagene er en samtale mellom Ken og en uteligger. De to snakker om livets harde realiteter og hva som skal til for å bli respektert. Første låten etter intro, Precis Som Förut, er produsert av den norske hip hop-guruen Tommy T. En fet låt med morsomme innslag fra eldre norske radioopptak. Andre sanger det er verdt å legge merke til er I Denna Värld, Kifa (også denne produsert av Tommy T.) , Kaos 2000 og tittellåten Mitt Hem Blir Ditt Hem.

Platen som helhet har ingen store mangler. Den holder seg seriøs fra begynnelse til slutt, uten å flyte ut i flåsete skrytetekster som andre har en tendens til å overdrive. Ikke at det trenger å være dårlig fordi det er flåsete, men det var deilig å høre litt hip hop med meningsfulle tekster.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.