Smile – En skikkelig sommerplate

Smile – En skikkelig sommerplate

Sound Of Lies i 1997 ble et solid comeback, og beviste nok en gang tesen om at et ulykkelig privatliv gjerne avler stor kunst. Louris hadde nettopp vært gjennom et opprivende samlivsbrudd, noe som gjennomsyret tekstene tvers gjennom plata. Med Mark Olson forsvant det meste av countryinnflytelsen, og tilbake var et sound som var nærmere Beatles enn Gram Parsons. Men The Jayhawks varemerke, harmonisangen var heldigvis bevart.

Dersom Sound Of Lies var Louris’ «skilsmisseplate» er Smile en som tittelen antyder en rapport fra en riktig så fornøyd mann. Mens kvinnen sist ble omtalt i mindre flatterende ordelag («You’re no princess, You’re a primadonna») er han her helt fortapt («I’ll place a crown upon your curls, All hail the queen of the world») Vi kan vel gå ut fra at det ikke gjelder samme kvinne denne gang.

Heldigvis går ikke lykken ut over kvaliteten, med et to-tre noe lunkne unntak er dette svært så solid. Beach Boys referansen i tittelen (og låta Mr. Wilson) er slett ikke malplassert, for dette er klassisk popkunst. En skikkelig sommerplate med andre ord!

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.