The Greatest Hits – Sliter med datostemplingen

The Greatest Hits – Sliter med datostemplingen

Å høre One Moment In Time fra 1988 aspirerer mer til lattermild hoderystelse enn til nostalgisk nytelse. Låta ble produsert i forbindelse med OL i Seoul og høres nøyaktig ut som lekene selv: pompøs, helkommersiell og overprodusert. Houstons musikalske talent kan vel vanskelig bestrides, dermed blir man tilsvarende mer frustrert av å lytte til hva hun har blitt pakket inn i av håpløse arrangementer og produksjoner opp gjennom årene.

Ikke minst gjelder dette låtene fra hennes debutalbum Whitney Houston fra 1985 som ble produsert av Michael Masser. Etter hvert fikk David Foster mer enn en finger med i produksjonen av suksessballadene, med andre ord: såpeglatt,velklingende og markdstilpasset lyd for det mer kjøpesterke og etablerte segmentet. Nå som Whitney Houston har passert tredve har det blitt lengre og lengre mellom de store suksessene, derfor var det kanskje også et strategisk klokt valg å stille med nyfriserte afro-krøller og en ny låt skrevet og produsert av Wyclef Jean. My Love Is Your Love ble som alle vet en kjempehit, uten at noen plutselig dro paraleller til Lauryn Hill?

Samlingen består av to CD’er, der den ene er er en såkalt «Cool Down»-variant. Du kan jo gjette hva som er på den. «Throw Down» består da naturlig nok av det hun har gjort av uptempo pop- og r&b-låter, samt nye remikser av låter som I Will Always You og en ny duett med George Michael. Personlig synes jeg kvaliteten på flere av de nye melodiene her jevnt over er høyere enn på mange av balladene som drukner i sin seige suppe av passè keyboardlyd og wagnerske slott av arrangementer. Discoen fikser hun imidlertid, kanskje fordi hun der stort sett har brukt andre produsenter enn på balladene. Men så moro var det ikke å høre I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) igjen. Det var det med den datostemplingen igjen…

Nå vet nok de fleste hva produktet Whitney Houston står for, og det får du på denne samlingen, på godt og vondt. Om du ellers skulle være interessert i informasjon om albumutgivelser, årstall og så videre er det heller sparsomt med informasjon som er vedlagt. Dama har jo faktisk holdt på i 15 år, så litt historiske fakta kunne man kostet på seg.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.