Shaped Like A Taco – Kaotisk nettmusikk

Shaped Like A Taco – Kaotisk nettmusikk

Av og til kommer en slenger som dette. Musikk som ikke kan klassifiseres er ikke en anmelders våteste drøm. Ikke det at jeg higer etter å sette artister i bås, men med knapt et eneste holdepunkt er det vanskelig å skrive særlig lange anmeldelser.

Jeg forsøker likevel på en beskrivelse av Shaped Like A Taco. Den er en eklektisk miks av house, jazz, club, world music (sic), pop&rock og chill out-funk, fordelt på 23 spor over 70 minutter. Her blandes banjoer, kirkekoring, jodling, mellotroner, joik, arabisk rai, lydsnutter fra filmer og fotballkamper og skravling på talløse språk. Forvirret?

Nood sier det best selv, på låta Ramadan: «Når vi går inn i en labyrint går vi også inn i en prosess. Det er en sammenheng mellom følelse og den stien vi går på.»

Konseptet bak denne kompleksiteten er enkelt. Omtrent hver eneste lyd er lastet ned fra internett. Gutta bak Nood, Ulf Knudsen og Per Platou, er begge veteraner innen knottevridningens edle kunst. For fire år siden ga de ut en tilsvarende skive med lyder fra internett anno 1996. Årets plate er ment som en oppdatering. I 1996 var nettet ennå litt marginalisert, nå er det tilgjengelig for alle. Med et par tastetrykk får du opp hele verden på skjermen. Men nettet er også uoversiktlig og tilsynelatende uten mening og retning, ditto Noods musikk.

På Bumblebee får Nood hjelp fra Sternklang, og med Stine Grytøyr på vokal er dette et spor som skiller seg ut fra de andre ved sin renhet og klarhet.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.