Train Leaves At Eight – Skuffer neppe noen

Train Leaves At Eight – Skuffer neppe noen

The Walkabouts (AKA Chris Eckman & Carla Torgerson) er kanskje mest kjent i Norge for å ha produsert og spilt på Midnight Choirs tre siste plater. Naturlig nok har de også valgt å tolke en av deres låter, Death’s Treshold Step #2 her. Ellers spenner låtvalget fra Mikis Theodorakis via Jaques Brel til Stina Nordenstam. I mellomtiden har de vært innom flere kjente og ukjente låtskrivere fra det kontinentale Europa. I utgangspunktet en spennende ide, men dessverre mangler mye av den magien som kunne plassert platen sammen med de klassiske coveralbumene i rockhistorien. Litt for mange av sangene blir anonyme, selv om Walkabouts absolutt tilfører dem sitt særpreg.

Det er hyggelig og kanskje også overraskende at de to kanskje mest vellykkede sangene er av baltisk opprinnelse. Man From Reno (Bosnia) og That Black Guitar (Slovenia) har en intensitet som en del av de andre låtene mangler. Walkabouts har fått hjelp på platen av bl.a. Peter Buck (R.E.M.) og Steve Berlin (Los Lobos), men ingen av disse gjør særlig mye av seg. Men en fjær i hatten må det jo være for Atle Bystrøm å kunne si at Peter Buck har spilt (nyckelharpa!) på hans komposisjon.

The Walkabouts tilhengere vil nok ikke bli skuffet av denne platen, men om den kan bidra til å gjøre bandet kjent hos et større publikum er vel tvilsomt. Selv om de absolutt hadde fortjent det. Forøvrig er det synd at de som kjøper CD’en ikke får lese Chris Eckmans egne kommentarer og begrunnelser for låtvalget. Det står nemlig kun i presseskrivet.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.