Popsongs From The Place Where The Woods Turn To Love – Fascinerende popsanger

Popsongs From The Place Where The Woods Turn To Love – Fascinerende popsanger

Ring er Filip Ring Andersens enmannsprosjekt. I løpet av de siste tre årene har han gitt ut hele fem album i tillegg til en del singler. Noe ubeskrevet blad er han altså ikke, men utgivelsene har vel aldri fått den helt store oppmerksomheten. Nå virker heller ikke Ring å være særlig opptatt av kommersiell suksess. Musikken er krevende, og når han nå velger å gi ut dette albumet kun på vinyl er vel ikke risikoen stor for å selge mye.

Å være sær er ikke veldig vanskelig. Verre da å lage god musikk. Heldigvis behersker Ring også denne kunsten. Riktignok må du nok regne med å høre gjennom plata noen ganger før den sitter, men dersom du tar deg bryet med det er jeg ganske sikker på at du ikke blir skuffet. De skjøre og vakre sangene fester sakte men sikkert grepet.

Musikken på Popsongs From The Place Where The Woods Turn To Love er lavmælt og befinner seg i skjæringspunktet mellom folk, pop og visesang. Låtene er bygd opp rundt samplinger og loops, noe som gir musikken et særegent preg. Ved første gjennomlytting kan noen av disse elementene virke forstyrrende, men etter hvert faller de naturlig inn i lydbildet, og bidrar til å skape en vakker og fascinerende helhet.

Andre anmeldere har brukt beskrivelser som «Johnny Cash på syre» og «Leonhard Cohen på en bad trip» om Ring. Nå er vel slike betegnelser verken særlig beskrivende eller rettferdige, men poenget må vel være at Ring ikke er som andre artister, og det kan vi jo være glade for.

Dersom du har platespiller og er interessert i hva som foregår i utkanten av norsk rock, bør du gi Ring sjansen til å sjarmere deg. Jeg er ganske sikker på at du som jeg vil finne det bryet verdt.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.