Dance With Me – Bra singel, skuffende album

Dance With Me – Bra singel, skuffende album

Dette er tredje album fra Debelah Morgan (Miss Black Teenage World 1990-91), og det åpner riktig så bra. Tittellåten Dance With Me er en fengende danselåt med et tema rappet fra en gammel musikal. Dessverre viser det seg snart at dette er et av disse mange albumene med bare en virkelig bra sang, og alt for mye fyllstoff.

Det er ikke det at frøken Morgan ikke har talent. Hun skriver sangene sine selv (sammen med broren Giloh), og har en flott stemme. Dessverre holder det ikke til et helt album denne gangen. Og når det gjelder syngingen så hjelper det ikke å ha en flott stemme, det gjelder også å kunne vise måtehold. Debelah prøver rett og slett for hardt, og resultatet blir lett anstrengt.

Musikalsk er denne plata solid plantet i kommersiell R&B. Plata er såkalt up-tempo, så det verste ballade-klisset som pleier å prege slike utgivelser slipper vi unna. Men i tillegg til tittellåten er det bare en håndfull av de tretten sangene som fenger interessen.

Innimellom kan Debelah minne om Whitney Houston, mens enkelte mer latino-pregede sanger bringer tankene mer mot Jennifer Lopez og Christina Aguilera. Skulle disse tre artistene utgjøre kjernen i din musikksmak kan du trygt kjøpe denne plata også, men for alle andre er ikke dette noe å satse på. Ikke direkte dårlig, men heller ikke bra nok. Bruk penger på singelen i stedet.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.