Aijuswanaseing – En ny soulprins?

Aijuswanaseing – En ny soulprins?

Man har tatt opp all slags former i hip hopen; Fra jazz og blues til metall og klassiske samplinger. En av de undergruppene av denne musikken er soulbasert hip hop med artister som D’Angelo og Erykah Badu i spissen.

Musiq Soulchild er en nykomling som leverte en hitsingle fjor i for av Just Friends (Sunny), og debutskiva baserer seg på den formen han la opp til på denne. Med et team rundt seg som har erfaring fra arbeid med både før nevnte D’Angelo og Fugees’ Lauryn Hill har Musiq ihvertfall integriteten i behold.

Og det kan høres! Alt låter profesjonelt på denne plata; Låtskriving såvel som instrumentering. Andre aviser (både i inn- og utland) har spådd denne mannen en lysende karriere og Aijuswanaseing som en kandidat til årets plate. Selv om jeg ikke vil gå så langt, ser jeg det flotte i det potensialet han fremviser på denne skiva.

Da jeg trykte ‘play’ på spilleren var jeg faktisk litt redd jeg måtte gjennom gruvekkende timer med søtladen, klissete r&b som var skapt for de kjedelige timene på MTV, hvilket det serveres altfor mye av akkurat nå. Men, selv om plata ikke blafrer av elektrisk energi og river tapetet av veggen med tennene, er det en slags «feeling» til stede i musikken.

Musiq har klart å skape en smakfull orkestrering som man kan finne igjen på både andre samtidige artister (Macy Gray og Erykah Badu) samtidig som den heller ikke er helt ulik de klassiske kuttene til Marvin Gaye. Noen av låtene har også en harmonivokal ikke ulik det Fishbone gjorde på Give A Monkey A Brain, And He’ll Swear He’s The Centre Of The Universe (hør for eksempel på Girl Next Door!). Det låter rett og slett bra med en døsende lat beat og varmkokte soulvokaler.

Musiq Soulchild er et navn vel verdt å merke seg, men han har enda et stykke å gå til han er fremme ved den klassikerstatusen D’Angelo og Macy Gray oppnådde i fjor. Kanskje ser vi ved neste veiskille en mer moden artist med enda bedre grooves og nær perfekt orkestrering? Man må bare vente og se. I mellomtiden fungerer Aijuswanaseing som et fint soundtrack.

Dette er nemlig musikk som er skapt for de late dagene i begynnelsen av sommerferien. De dagene hvor himmelen er knall blå, ølen er kald og hyttelivet fint. Når Musiq stemmer i med You & Me, gir du kjæresten et kyss på kinnet og smiler. Livet er flott og jeg vil bare synge.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.