Hallelujah Rock`n`rollah – Bar vodka og flammende koteletter

Hallelujah Rock`n`rollah – Bar vodka og flammende koteletter

Hallelujah Rock’n’Rollah er et rendyrket paradis for den glade elsker av hard, elektrisk rock. Her er tradisjonene fra sekstitallet holdt i hevd med klassisk låtskriving og tendenser til et regelrett sonisk opprør! The Flaming Sideburns er et orkester som kaster seg på den revitaliserte rockens bølge. Men, det virker ikke fabrikkert, for dette lukter det punk av!

Dessverre har det blitt mange om beinet i det siste. Derfor kreves det i dag mer enn riffrock og tatoveringer for å lykkes i denne delen av rocken. Det har band som The Hives allerede bevist; de tar sin musikk et steg ut fra guttegjengen som utgjør de riffglade gjengangerne og skaper noe mer unikt enn rent oppgulp fra The Rolling Stones.

Ikke at The Flaming Sideburns er dårlige kopister av sine inspirasjoner. Tl tider er de derimot et forfriskende bekjentskap for tilhengere av denne revitaliserte musikken. Dette er synlig allerede i åpningslåta Loose My Soul. Som i en brasiliansk fotballkamp setter feststemningen i det et skikkelig hurrariff drar i gang bandet på fullt tempo. Låtene på denne skiva blir aldri dårlige, men de mister noe av egenarten sin da en del av grepene de benytter har vært brukt mange ganger før.

The Flaming Sideburns har med Hallelujah Rock’n’Rollah begått en fin utgivelse som raskt kan bli ei fin skive å ha i bilen disse varme feriedagene. Med sitt tettsittende trøkk og helstøpte sound har dette blitt en god plate. Spørsmålet er om den holder vann mot klare sjangerklassikere som Hellacopters’ Grande Rock eller Backyard Babies’ skitne Total 13. Akkurat nå er The Flaming Sideburns et fint tillegg til bilstereoens utvalg. Tiden vil vise om finnene har det som skal til for å trenge gjennom hopen av band som befolker denne sjangeren.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.