Art Official Intelligence : Bionix – Mangler magien

Art Official Intelligence : Bionix – Mangler magien

De La Soul er kjent for å lage vidt forskjellige album som aldri låter likt. AOI: Bionix er i så måte intet unntak. De fleste sporene er hovedsakelig produsert av Dave West og De La Soul selv, men både Megahertz og JayDee gir en hjelpende hånd. Lydbildet er sterkt influert av soul og gammel afroamerikansk musikk, noe som gjør lydbildet svært laidback og sjelfullt. Det fungerer til tider svært bra, som i Held Down, Baby Phat og Trying People. Men det blir i lengden lett kjedelig og monotont.

Tempoet skrus heldigvis opp på What We Do (For Love). Den gjestes av den særdeles oppegående old school-helten, Slick Rick. Låta er produsert av samme mann som står bak P. Diddys klubbhit Bad Boy For Life; Megahertz. Han har her gjort en særdeles bra jobb med en låt som bør bli De La Souls neste singel.

Platas høydepunkt kommer derimot i form av låta Peer Pressue, som gjestes av Cypress Hill veteran B-Real. Og med tanke på at denne handler om røykepress av den grønne sorten, passer det perfekt med B-Real i rollen som weed-pusher. Dette sporet er forøvrig produsert av tidligere Slum Village-produsent JayDee, som også er manne bak Commons kritikerroste album Like Water For Chocolate. De La Soul står med andre ord svært bra til JayDees sound. Så kanskje ett videre samarbeid hadde vært en god ide å bygge videre på?

Selv om trioen gjør en bra innsats, og det faktum at resultatet i og for seg låter bra, gjør produksjonen AIO: Bionix til et heller kjedelig prosjekt. Det virker som litt av magien ved De La Soul forsvant da Prince Paul overlot produksjonen til andre (og gutta selv). Både Stakes Is High og AOI: Mosaic Thump (den første i trilogien, red.anm.) manglet også denne magien, noe definitivt også del to Bionix gjør.

Totalt sett står nok dessverre Art Official Intelligence: Bionix som som De La Souls svakeste album hittil.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.