Calling Back / Falling Back – Popens ekte fjes

Calling Back / Falling Back – Popens ekte fjes

Marit Karlsens nystartede plateselskap Trust Me Records, som fra før av hadde amerikanske Laptop i stallen, snappet opp Popface bare to dager før de skulle lansere sitt tredje album Michele, I Love You. Albumet ble trukket tilbake og bandet er nå i studio for å spille inn flere låter til albumet som er planlagt utgitt i september.

På smakebiten Calling Back / Falling Back er det bare den første låta You Came som er tatt fra den kommende plata, og sporet er absolutt ikke det beste på denne EPen. Dårlig er den ikke. Det er faktisk lenge siden ei plate har blitt spilt så mange ganger hos denne anmelder på så kort tid, som det som er tilfellet med Calling Back / Falling Back.

Oppskriften er tilsynelatende enkel: Ta en gjeng gode musikere og la dem mikse sammen en massiv dose gitarstøy, varm bass og episke melodier som aldri helt lar seg fange. Simpel my ass! Det er ikke noe enkelt med Popface, det er tvert i mot det motsatte. Essensen er intelligent mens musikken er dynamisk og rå. Det hele åpenbarer seg lagvis ettersom låtene utvikler seg. Du vet ikke helt hvor du skal plassere melodiene bestandig, men popfeelingen er absolutt tilstede. Spesielt er dette tilfellet på Loosing You, som for denne stakkaren gjerne kan bli utnevnt til årets poplåt.

Gitarist, låtskriver og vokalist Frode har en deilig veik og puslete stemme som passer som hånd i hanske med det grandiose lydbilde bandet utvikler. Det er mulig å trekke en norsk parallell til Motorpsycho, men la oss nå slutte å kreditere dem for alt som skjer på den norske musikkfronten. Popface har ofte blitt sammenlignet med My Bloody Valentine, og det er sikkert riktig. Riktigere er det at Frode, Gaute og Michael har et seriøst interessant band mellom hendene som riktignok vil ha store problemer med å gjøre seg gjeldende blant den gemene hop, men som har alle musikalske forutsetninger for å nå et publikum med sans for bråkepop.

Som et nikk til indiedebatten som i den senere tid har funnet sted på Panoramas debattsider: Popface er det ultimate indieband; uavhengig, hardt arbeidende, sultent og drittlei allverdens Britney Spears’er. Fri for alle nykker og så ekte et band bare kan bli. Popface er som klart kildevann i Sahara for en bablende poptulling…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har podkasten "Lars og Frode snakker om musikk" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.