Mind Your Head – Stilsikker debutant

Mind Your Head – Stilsikker debutant

Hans siste singel Never Without, som åpner albumet Mind Your Head, er på samme statskanalen forkastet til fordel for platas andrespor Self Control. Hvorfor vet vi ikke, men det som er sikkert er at begge disse føyer seg pent inn i rekken av fine popkomposisjoner fra debutanten Odd. På Mind Your Head finnes ytterligere syv spor som årdølingen selv har skapt. Det eneste unntaket fra den formelen er Last Day Of June, som er en god fortolkning av en Neil Finn-komposisjon. At den tidligere Crowded House-sjefen er ett av Odds forbilder kommer forøvrig tydeligere frem på denne plata enn koblingen til Jeff Buckley, som har vært tukkket frem som en vesentlig innflytelse i andre sammenhenger.

Produksjonsmessig høres dette videre ut som et nærmest typisk svensk popalbum i Andreas Johnson-segmentet. Noe av forklaringen til dette ligger vel i at albumet er spilt inn og delvis mikset i Sverige, med blant andre Zed Smon (Kent, med flere) og Ronald Bodd bak miksespakene i tillegg til Odd egen innsats på det feltet.

Låtutvalget vitner om en musiker som satser alt på å finpusse det veletablerte poputtrykket. Produksjonen er således verken spennende eller nyskapende, men kler likevel Odds låter inn i en passende form. De nevnte singlene, som utvilsomt er platas mest umiddelbare spor, hadde alle fortjent større hit-status enn det som har vært tilfellet så langt. Ellers er plata krydret med friske og jevnt over gode og melodiøse popsanger som i kombinasjon med mer sjangertro ballader, sørger for at albumet ender opp som et som fungerer bra til sitt bruk. Det bør kanskje også nevnes at svenske Dilba synger duett i balladen No One’s Leaving.

Sett under ett fremstår Odd som en svært personlig, men samtidig svært stilsikker og profesjonell artist. Han mangler muligens litt særpreg og originalitet for å komme i betraktning som «årets nykommer». Men med tanke på at dette er et debutalbum, har Odd med dette lagt et godt grunnlag for en suksessfylt karriere som kan føre til en viss stjernestatus. Og dersom VG-listepublikummet i tillegg våkner opp og sørger for å gi mannen en hit snart, betviler jeg ikke at massene vil få høre mye til Odd i årene som kommer.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.