Jesus Can’t Save Your Soul – Ingenting å skamme seg over

Jesus Can’t Save Your Soul – Ingenting å skamme seg over

Miss D består av seks unggutter fra Namsos som spiller tradisjonell rock med røtter i bluesen, og som sannsynligvis har flere plater med Sørtatsrockerne The Black Crowes og Lynyrd Skynyrd i platesamlingen. I tillegg har de nok lyttet til band som Led Zeppelin, Aerosmith og The Freewheelers. Her veksler det mellom rolige countrypregede akustiske partier, taktskifter á la Led Zeppelin og fullt rockøs med slidegitar og orgel.

De har uten tvil spilt lenge i sammen for dette låter tett og kompakt. Og gutta i Miss D er dyktige instrumentalister. I hvert fall er de gode nok til denne type tradisjonell rockmusikk. Vokalist Frank Reppen har den lett raspende stemmen som gjør seg, og nærmest kreves, for Sørstatsrock. Reppens stemme er faktisk svært lik Chris Robinsons (The Black Crowes).

I grunnen kan det meste av Miss Ds musikk sammenlignes med det nevnte Atlantabandet. Men hvor Sørstatskåkene innimellom har evnen til å bevege seg utenfor Sørstatsrockens faste format og rammer, evner dessverre ikke Miss D å tilføre musikken noe nytt. Det hele blir til tider litt for stivt og anmassende, men bevares; Miss D er fremdeles unge og har absolutt ingenting å skamme seg over.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.