No More Drama – Nesten perfekt fra dronningen av hip hop soul

No More Drama – Nesten perfekt fra dronningen av hip hop soul

Det er derfor betenkelig hvor vanvittig stor kvalitetsforskjell kan bli innefor samme sjanger. Dette kommer særlig godt fram i den tydelige kontrasten som oppstår om man setter en plate som Survivor opp mot No More Drama.

Mary J. Blige har, i likhet med sine medsøstre Missy ‘Misdemeanor’ Elliott og Eve (som begge forøvrig bidrar på denne plata), et usedvanlig godt grep om den nye hip hop-soulen. Glem Lauryn Hill, Erykah Badu, Macy Gray og for all del Destiny’s Child i denne sammenheng, og vurder heller «venninnen» Missy Elliott som en verdig musikalsk konkurrent. Her snakker vi ektefølt og levende nu-soul av ypperste klasse. At Mary J. Blige har hatt et godt grep om hva hun driver med, avslørte hun forsåvidt allerede gjennom den Grammy-nominerte forgjengeren Mary fra 1999. Men på No More Drama befester hun sin posisjon en gang for alle. Ikke minst grunnet stjerneduoen Jimmy Jam og Terry Lewis kontroll bak spakene gjennom tittelsporet. Men de resterende femten sporene som utgjør albumet No More Drama havner ikke så veldig i skyggen av tittellåten eller den singelen Family Affair. Som for artisten selv, oser damas nye album av en vanvittig selvsikkerhet som er sjelden kost (ihvertfall for henne å være), selv innefor denne andelen av kjente (og kanskje ikke alltid like kjære) souldivaer av Marys kaliber.

No More Drama markerer seg som Mary J. Bliges mest helstøpte album til nå, og står samtidig tilbake som en av årets vinnere innenfor sitt felt ved siden av Missy Elliotts So Addictive… og Erykah Badus Mama’s Gun. Til tross for at interessen fra denne anmelder avtar noe mot slutten av plata, er dette i aller høyeste grad et anbefalelsesverdig album innenfor sin sjanger.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.