Summerbaby – Sommerperle i høstmørket

Summerbaby – Sommerperle i høstmørket

Denne utgivelsen består av fire spor som raskt kan vise seg å være startskuddet til atter et navn i en stadig mer kvalitetsbevisst norsk rockjungel. De to ungjentene i Chicpeas, Helga Helland og Marit Helland, klarer gjennom Summerbaby med få trekk å overbevise som både sangere og låtskrivere. Og med et kompetent og stødig orkester bak seg, får også låtene det arrangement de fortjener.

Det er likevel tittelsporet Summerbaby som bærer størsteparten av vekten på denne kortfattede utgivelsen. Sporet har melodien, lydbildet og strukturen som kjennetegner en virkelig god poplåt. Og ikke minst sitter den som et skudd i øret. Nesten umiddelbart! Enda bedre om det ennå hadde vært sommer, men dessverre er høstmørket faretruende nære på dette tidspunktet.

De neste låtene har mye av det samme trekket som hovedsporet. Men det er ett eller annet som mangler; resten av platen fenger bare ikke like godt. Men det er likevel mye å hente i de tre utfyllende sporene. Her blir framtoningen noe mørkere og melankolsk enn hva som er tilfellet for hovedlåten. Her viser jentene takter til å gå de mer alvorlige låtskriverne her til lands (Madrugada, Midnight Choir) i næringen. Det låter riktignok enda ganske så lyst og fint ut, men i lydbildet lurer de mørkere sidene av hverdagen. I hvert fall høres det slik ut når midnatt nærmer seg en kald septemberkveld.

Jeg har ikke for vane å være for snill på singler – pleier å vente på langspilleren – men Summerbaby har såpass mye å friste med. EP-en viser et potensiale som er ganske så spennende for såpass unge låtskrivere, slik at det virker riktig å komme med en oppmuntrende hilsen denne gangen. Så får vi se hva de kan vise til neste gang.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.