HARDE fakta om 2002

HARDE fakta om 2002

Selve grunnleggerne av nymetallen er klar med ny plate 19. mars. Korn har unnagjort innspillingene i Los Angeles og frontmann Jonathan Davis sier følgende til MTV:
– Jeg vet at vi alltid sier dette, men denne platen er den hardeste og den beste vi noen gang har laget.
Et utsagn Korn-fansen vet å sette pris på. »
– It’s going to blow people’s minds, legger han til. Noen tittel er foreløpig ikke klar.

Tidligere Soundgarden-vokalist Chris Cornell har som kjent overtatt for Zack De La Rocha i Rage Against The Machine. Bandet har spilt inn et tyvetalls låter, men det er foreløpig ikke kjent hvor mange av disse som blir med på neste utgivelse. Det er heller ikke bekreftet at bandet kommer til å beholde sitt originale navn.

Godeste Metallica har også stablet seg på bena igjen etter at James Hetfield la seg inn til avrusning. Gruppen er for tiden i studio for å gjøre seg ferdig med sitt nye album. Det er imidlertid usikkert om vi får se det ferdige resultatet før jul.

Cradle Of Filth skla etter planen være klare med Damnation And A Day i oktober, forhåpentligvis til Halloween. Ifølge bandets hjemmeside vil Dany Filth og resten av gjengen gå i studio i mai, med et lite opphold i løpet av sommeren grunnet festivalopptredner. Foreløpige rapporter tyder på at det blir nok et konseptalbum i stil med Cruelty And The Beast fra black metal-stjernene.

Ellers planlegger Type O Negative å slippe sitt femte studioalbum i sommer. I et intervju med Kerrang! røper badets frontmann Peter Steele at platen handler om hevn, dop, depresjon og død: Eller «All the good things in life», som han selv sier det. Potensielle albumtitler er On The Threshold Of Extinction, In Memoriam og Cheer Up, It Will Only Get Worse. Han forteller videre at en av låtene heter I Like Girls, kanskje grunnet en del uheldige episoder etter sin opptreden i Playgirl for noen år tilbake.

Marilyn Manson har som vanlig mange jern i ilden. Ikke bare har han laget filmmusikk til både Not Another Teen Movie og Resident Evil, men han er også godt i gang med oppfølgeren til Holy Wood. Det nye verket er ventet en gang i løpet av høsten.

Metalbandet Anthrax har ikke hatt det så lett etter terrorangrepene mot USA. Da pulversendingen pågikk som verst sist hørt, vurderte bandet et navnebytte. Men i sommer er de altså tilbake med nytt album under samme navn. En plate som visstnok skal være i samme gate som storsuksessen Sound Of White Noise fra 1998.

Limp Bizkit er på sin side for tiden på auditionturne i USA. De er på leting etter ny gitarist etter at Wes Borland sa takk for seg, og prøver nå en noe utradisjonell rekrutteringsmetode. Gitarister som vil prøve seg må skrive seg på en liste og får så prøvespille med bandet. Finner Fred Durst & co. det de er ute etter, kommer det sannsynligvis et nytt album mot slutten av året.

Andre utenlandske band som er verdt å legge merke til på platefronten i år er: Deftones, Weezer, Nine Inch Nails, Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, Guns’n’Roses, The Offspring, Bloodhound Gang, Linkin Park, Coal Chamber, Soulfly, Queens Of The Stone Age og Papa Roach.

Også norske godbiter i vente
Det er også en rekke spennende norske utgivelser på trappene. Det er blant annet stilt store forventninger til den norsk-amerikanske supergruppen Eibons debutalbum. Bandet består av Panteras’ frontmann Phil Anselmo, Satyr fra Satyricon, Darkthrone-trommis Fenriz og Necrophagias Killjoy på vokal. Deres selvtitulerte album er intervallsmessig innspilt i Oslo og i Trent Reznors studio i New Orleans. En smakebit på hva vi kan forvente oss finner du på Moonfogs hjemmeside moonfog.no. Moonfog melder forøvrig også at Satyricon er ferdige med innspillingen av sitt nye album – deres første på på EMI – hvor blant andre Anja Garbarek(!) og Euroboys’ Knut Schreiner bidrar som gjesteartister.

Bergenske Immortal er spådd et stort år med deres nye album Sons Of Northern Darkness som slippes allerede 4. februar. Ifølge ryktene skal dette være det klart beste albumet Immortal noen gang har gjort. Og det sier ikke så rent lite! Om det er hold i ryktene kan du sjekke på Nuclear Blast sine hjemmesider nuclearblast.net, der de to nye låtene Tyrants og Sons Of Northern Darkness ligger tilgjengelig for tyvlytting.

Det teatralske metallbandet Arcturus er snart klare med oppfølgeren til legendariske Le Masquerade Infernale. Albumet har fått tittelen The Sham Mirrors og skal ifølge digimetal.com trå i samme fotspor som bandets tidligere utgivelser. Utgivelsesdatoen er enda ikke fastsatt.

De eksentriske kaosmetallerne i DHG (tidligere Dødheimsgard) ryktes også å ha et album ute i løpet av året. Deres forrige fullengder 666 International ble møtt med alt fra totalslakt til geniforklaringer, så det blir spennende å se hvilken vei bandet har tatt denne gang.

Ellers er et minialbum fra Zyklon, det nye bandet til Emperors Zamoth og Trym, forventet i løpet av våren, mens oppfølgeren til deres World Ov Worms etter all sannsynlighet er klar senere i år.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.