Enter Twilight – Nesten magisk

Enter Twilight – Nesten magisk

De serverer melankolsk akustisk rock som til tider faktisk er svært så magisk. Enter Twilight EP er Magic Pillows‘ første offisielle bidrag til folket.

Det går ikke lang tid før stemningen har satt seg, når den karakteristiske stemmen til Frode Helberg med sin snodige vibrato først har smyget seg på plass blant en innledende akustisk gitar på Her Sunlight Trap.

På up-tempo låta The Universe & The Watermelon Rose får også Camilla Bruerberg vist sine kvaliteter som vokalist – riktignok sammen med Helberg. Denne låta er kanskje den mest besnærende av alle fem sporene her. Mest på grunn av sin såre gitar, som høres ut som en brun utgave av Marillions Steve Rothery, men også grunnet den halvt dramatiske stemningen.

Det er vanskelig å skulle sammenligne Magic Pillows med andre, selv om det ligger enkelte navn og skurrer bakerst i hukommelsen. Men disse kommer av en eller annen grunn aldri opp til overflaten.

Ihvertfall så holder disse låtene et jevnt over bra nivå, mens bandet utviser en solid låtskriver- og arrangementsans som bare blir forsterket av at de to vokalistene deler på jobben.

Men så fryktelig nyskapende er dette kanskje ikke, og det er fristende å si at vi har hørt det meste før. Men Magic Pillows har likevel dette «noe» i seg. Noe som godt kan bringe dem langt, selv om det spørs om store platesalg ligger innen rekkevidde i den nærmeste fremtiden.

Uansett så har Enter Twilight EP blitt en god utgivelse som balanserer på kanten av det melankolske og optimistiske, med drømmende tekster og et svevende lydbilde. Særpreget får bandet gjennom Helbergs stemme og et til tider nydelig gitararbeid.

Sammen med sine kolleger på Osito Records, Cerrato, står Magic Pillows fram som et spennende valg hvis en søker norsk rock som holder seg på den mer melankolske siden.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.