Greatest Hits – Amerika-reisen

Greatest Hits – Amerika-reisen

Ingen skal påstå at de tidligere kordamene Hilde Marstrander og Hege Austheim er trendnisser. Western-swing er bortimot det minst hippe som finnes akkurat nå, uten at det nødvendigvis gjør noe. Damene tar oss med tilbake til tida da nordmenn reiste til Amerika og gullfeberen herjet det nye landet.

Sjangeren er et musikalsk bilde på nybygger-USA. Country med steelgitarer utgjør hovedingrediensen. Tilsett noe blues, litt jazz, et knivblad marriachi og en dæsj tysk gladjodling. Smak det hele til med ørlite rockabilly og du har det.

Selv stiller jentene i førti- og femtitallsinspirerte klær og frisyrer på coveret av CD-singelen, som til og med har tittelen Greatest Hits. Hilde Marstrander er kjent for å digge femtitallet, og er sentral i dette miljøet i hovedstaden.

Hun skrev blant annet radioslageren Drive On fra Vidar Busks Venus Texas. Av Marstranders låter denne gangen er Sweet Revenge best – tydelig inspirert av gode, gamle Hello Mary Lou.

Back To Halfway er den mest countryinspirerte av de fire låtene, mens Easy On Goodbyes er den hurtigste og mest rockabilly-inspirerte av dem. I tillegg får vi en feminin versjon av The Delicates’ Black And White Thunderbird.

Chicas del Coro er så retro at det av og til er vanskelig å ta dem alvorlig. For elskere av kitch er det nok flott. De kan glede seg til CD-en kommer til sommeren. For andre er dette mer en ironisk kommentar til dagens populærmusikk.

Uansett skal duoen ha ros for to ting: 1) De er milevis unna glatt Nashville-country. 2) Det de gjør, gjør de gjennomført.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.