Shadow Mechanics – Bra comeback

Shadow Mechanics – Bra comeback

Til tross for gode omtaler av debuten Slumber Of Sullen Eyes i 1992, tok Demigod en lang pause før de bestemte seg å blåse liv i prosjektet igjen. Dette resulterte i platekontrakt med Spikefarm (et underselskap av Spinefarm), og altså albumet Shadow Mechanics, som nå foreligger.

Materialet på Shadow Mechanics strekker seg fra begynnelsen på nittitallet og fram til i dag. Og det meste holder seg overraskende godt i år 2002. Oppskriften er halvrask death metal med fete maskingeværriff, blandet med tre ulike vokalister. Man finner selvsagt standard dødsmetallgrynting her og der, men også en del meget bra rolige, rene vokalpartier som gjør utgivelsen ekstra interessant. Skal man sammenligne Demigod med andre band, er nok Carcass det nærmeste man kommer. Og det kan vel kalles et kvalitetsstempel?

Enkelte låter mangler dessverre nok særpreg til å løfte Shadow Mechanics opp til de helt store høyder. Men det er absolutt og likevel verdt noen runder i CD-spilleren.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.